ads2

ads3

Resep Nasi Lemak

Nasi Lemak ~Nasi lemak are traditionally wrapped in banana leaves, served in Malaysia. Nasi lemak is a Malay cuisine dish consisting of fragrant rice cooked in coconut milk and pandan leaf. There are a variety of side dishes served on top of the nasi lemak: fried anchovies, fried fish, hard-boiled egg, cucumber, sambal udang (shrimp) or sambal sotong (squid). Memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Nasi Lemak yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Nasi Lemak However, the 'fat' refers to the creaminess of the coconut milk which is used in cooking the rice. It's way too easy to fall in love with the Malaysian dish Nasi Lemak, a coconutty rice bowl topped with crispy-crunchy crumbles of teeny little fried anchovies dressed in a sweet-spicy sambal. Nasi lemak, a celebrated national dish in Malaysia, has been paid the tribute of a Google Doodle. anda dapat memasak Nasi Lemak mengfungsikan 13 bahan 4 langkah. Inilah cara anda untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Nasi Lemak

  1. Sediakan juga 3 cup Beras,cuci bersih, tiriskan.
  2. Siapkan juga 70 ml Santan Instan.
  3. Sediakan juga 3 buah Bawang Merah,iris tipis.
  4. Anda Memerlukan 1 cm Jahe,iris tipis.
  5. Anda membutuhkan 1 sdm Minyak Goreng.
  6. Kamu butuh 1 sdm Garam (sesuai selera aja ya).
  7. Selain itu juga tambahkan 2 lembar Daun Pandan,ikat simpul.
  8. Siapkan juga Secukupnya Air (seperti memasak nasi biasa).
  9. Kamu membutuhkan Pelengkap : (sesuai selera aja).
  10. Silahkan sobat persiapkan Telur Rebus.
  11. Sediakan Kacang Tanah Goreng.
  12. Silahkan sobat siapkan Timun.
  13. Selain itu juga tambahkan Ikan Teri Goreng.

Traditionally eaten for breakfast, it consists primarily of rice cooked in coconut milk (santan. Nasi lemak, a spicy coconut rice, is the national dish of Malaysia, where it is eaten for breakfast. If that is a little too adventurous, it makes a great weekend dinner for friends. Nasi Lemak rice which is the recipe today, is simple enough to make, all you do is replace your usual water with coconut milk, fresh if you can get it, canned, otherwise.

Step by step cara membuat Nasi Lemak

  1. Siapkan bahan yang dibutuhkan,sisihkan..
  2. Masukan air + santan kedalam magic com,daun pandan,irisan bawang merah,jahe,garam dan beras. Aduk rata..
  3. Masak nasi seperti biasa,setelah nasi matang sajikan dengan lauk pelengkap dan sambal nasi lemak..
  4. Ini lauk pelengkap ala saya,biar kaya film Upin Ipin. 😁😁.

Always canned for me, here in the UK, but the one I use is organic, and only contains coconut milk and water. Nasi Lemak (Coconut Milk Rice) is a popular traditional dish in Malaysia. It is usually served with a spicy sambal, sliced cucumber, deep-fried anchovies, fried peanuts and hard-boiled eggs. Throughout my school years, I would savor nasi lemak, wrapped in green banana leaves, at least three times a week. Inside the bundle was warm coconut rice infused with the vanilla-like aroma of pandan leaves and citrusy ginger accompanied by a hard-boiled egg, crispy fried anchovies and peanuts, a few slices of cucumber, and a dollop of sambal.

Begitulah pembahasan Nasi Lemak terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini,artikel ini dikelompokkan ke dalam kategori Nasi Lemak.

LihatTutupKomentar

ads1

close