ads2

ads3

Tutorial membuat Nasi lemak

Nasi lemak ~Nasi lemak are traditionally wrapped in banana leaves, served in Malaysia. Nasi lemak is a Malay cuisine dish consisting of fragrant rice cooked in coconut milk and pandan leaf. There are a variety of side dishes served on top of the nasi lemak: fried anchovies, fried fish, hard-boiled egg, cucumber, sambal udang (shrimp) or sambal sotong (squid). Memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Next merupakan gambar berkaitan dengan Nasi lemak yang bisa kalian jadikan contoh.

Nasi lemak However, the 'fat' refers to the creaminess of the coconut milk which is used in cooking the rice. It's way too easy to fall in love with the Malaysian dish Nasi Lemak, a coconutty rice bowl topped with crispy-crunchy crumbles of teeny little fried anchovies dressed in a sweet-spicy sambal. Nasi lemak, a celebrated national dish in Malaysia, has been paid the tribute of a Google Doodle. kamu bisa memasak Nasi lemak mengfungsikan 11 bahan 3 langkah. Berikut langkah-langkah untuk membuatnya.

Bahan dan bumbu untuk memasak Nasi lemak

  1. Anda membutuhkan 3 cup beras (cup rice cooker).
  2. Selain itu juga tambahkan 1 buah santan kara (ukuran 65ml).
  3. Persiapkan 2 batang sereh (geprek).
  4. Sediakan 1 ruas jahe (geprek).
  5. Silahkan sobat siapkan 2 lembar daun salam.
  6. Kamu membutuhkan Bumbu Iris :.
  7. Silahkan sobat siapkan 3 siung bawang merah.
  8. Sediakan juga 4 siung bawang putih.
  9. Selain itu juga tambahkan Secukupnya garam.
  10. Sediakan juga Secukupnya gula.
  11. Sobat juga memerlukan Secukupnya air.

Traditionally eaten for breakfast, it consists primarily of rice cooked in coconut milk (santan. Nasi lemak, a spicy coconut rice, is the national dish of Malaysia, where it is eaten for breakfast. If that is a little too adventurous, it makes a great weekend dinner for friends. Nasi Lemak rice which is the recipe today, is simple enough to make, all you do is replace your usual water with coconut milk, fresh if you can get it, canned, otherwise.

Step by step cara memasak Nasi lemak

  1. Cuci beras, masukkan santan dan air, seperti biasa kita masak nasi ya mom, masukkan garam dan gula.
  2. Iris bahan, masukkan ke dalam beras tadi, daun salam, sereh dan jahe, nasi siap dimasak dengan rice cooker, setengah masak aduk nasi jika kurang garam di tambah lagi aja mom, dan jika pas sudah masak masih kurang kering, di tekan aja lagi tombol masaknya, dan nasi siap di sajikan dengan lauk pendamping..
  3. .

Always canned for me, here in the UK, but the one I use is organic, and only contains coconut milk and water. Nasi Lemak (Coconut Milk Rice) is a popular traditional dish in Malaysia. It is usually served with a spicy sambal, sliced cucumber, deep-fried anchovies, fried peanuts and hard-boiled eggs. Throughout my school years, I would savor nasi lemak, wrapped in green banana leaves, at least three times a week. Inside the bundle was warm coconut rice infused with the vanilla-like aroma of pandan leaves and citrusy ginger accompanied by a hard-boiled egg, crispy fried anchovies and peanuts, a few slices of cucumber, and a dollop of sambal.

Begitulah pembahasan Nasi lemak terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kita dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini,postingan ini dikelompokkan ke dalam kategori Nasi lemak.

LihatTutupKomentar

ads1

close