ads2

ads3

Step by step membuat Perkedel

Perkedel ~Perkedel kentang (Indonesian potato fritters) is a ubiquitous everyday side dish in Indonesian, and is popular for lunch, dinner, or even as snacks! The humble perkedel is tasty and filling, and you will spot these everywhere in Indonesia, from street hawkers, tiny Mom-and-Pop family restaurants, all the way to fancy formal banquets.. Perkedel, bergedel, pegedil or begedil is Indonesian fried patties, made of ground potatoes, minced meat, peeled and ground corn or tofu, or minced fish. Memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Berikutnya adalah gambar seputar Perkedel yang bisa kalian jadikan wawasan.

Perkedel There are many kind of methods to cook Perkedel (Indonesian mini meat patties), but this is the best I found. If you dislike the taste of fried shallot please reduce the amount of shallots you use in the cooking. The ingredients for both versions are pretty similar except Perkedel includes shallot, garlic and candlenut. kamu dapat memasak Perkedel gunakan 8 bahan 3 langkah. Berikut langkah-langkah untuk membuatnya.

Komposisi untuk memasak Perkedel

  1. Silahkan sobat persiapkan 250 gr kentang.
  2. Persiapkan 2 siung bawang putih, goreng sebentar.
  3. Kamu siapin Seiris kecil pala.
  4. Anda membutuhkan 1/2 sdt merica bubuk.
  5. Sediakan juga 1 sdt garam.
  6. Sediakan 2 sdm bawang merah goreng.
  7. Anda membutuhkan 1 batang kecil daun seledri iris halus.
  8. Selain itu juga tambahkan 1 butir telur.

In my opinion, both are equally yummy. Tip: Feel free to double the ingredients below. I like to fry up a large batch and store them in the freezer. Perkedel Kentang (Indonesian Potato Cakes) "Perkedel" comes actually from in Dutch language "Frikadel" which means pan-fried minced meat.

Intruksi cara memasak Perkedel

  1. Potong2 kentang lalu goreng. Haluskan selagi panas. Untuk bumbunya, haluskan bawang putih goreng, pala, merica dan garam. Lalu bawang merah goreng uleg agak kasar..
  2. Campur semua bahan kecuali telur, tes rasa. Jika sudah pas, bentuk bulat pipih..
  3. Panaskan minyak goreng, lalu celupkan perkedel ke kocokan telur lalu goreng..

In Indonesian language it means something mixed with spices (sometimes also with flour and egg mixture) then deep fried (or pan-fried), and "Kentang" means potato. Language: English Location: United States Perkedel Kentang. I don't know why they named it like that. Otherwise, this is an excellent meal, either for a side dish or an appetizer. Also it's a perfect companion for yellow rice if you have some festive occasions in your house like a birthday or baby shower party.

Begitulah pembahasan Perkedel terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini,artikel ini dikelompokkan ke dalam kategori Perkedel.

LihatTutupKomentar

ads1

close